Sisters of the nights watch. God kväll på er. Jag gissar att våra barn är i gott sällskap att digga såpbubblor, och antagligen även på att göra slut på dem snabbt
v/|playlist|watch[/\#. v/|playlist|watch[/\#. 4 – 6 port. Köpte hem en stor bit kassler i helgen. Billigt, gott men ibland kanske lite svårt att hitta på vad man ska laga utav den
v/|playlist|watch[/\#. v/|playlist|watch[/\#. Vintern är ju här i många olika skepnader med blåst, regn, några ynka minusgrader, glashala vägar o däremellan skiner solen och det droppar från stuprören… Södra Sverige ja… Ge mig en riktig vinter istället
v/|playlist|watch[/\#. v/|playlist|watch[/\#. Har ni tänkt på en sak. Eller de kanske bara är jag som är knasig, men vilka smakperioder man (jag) ofta fastnar i… Alltså ibland är jag väldigt ”tomatig” och lagar mycket köttfärssås med krossade tomater, extra ketchup på och grytor med tomatpuré, buljonger med grönsaker och just TOMATIGA smaker
v/|playlist|watch[/\#. v/|playlist|watch[/\#. Söndagsmiddag här hemma brukar till 99% vara rejäl husmanskost, ofta en långlagad stek, kokt potatis, primörer med sky/gräddsås av något slag
v/|playlist|watch[/\#. v/|playlist|watch[/\#. Då var det måndag och ny vecka. Snön åker verkligen kana ner från taken och det har varit otroligt fint väder idag med solsken och dropp från stuprören
v/|playlist|watch[/\#. v/|playlist|watch[/\#. Hej & gokväll på er. Sportlovsveckan lider mot sitt slut och vi rundar av med en riktigt god middag innan skolväskorna ska packas, kläder plockas fram och veckan ska planeras
v/|playlist|watch[/\#. v/|playlist|watch[/\#. Idag bakade Joline och jag ett par riktigt goda limpor. Saftiga av tranbär och med knapriga valnötter och solroskärnor, supergott
Söndagsmiddag – Veckans bästa. v/|playlist|watch[/\#. v/|playlist|watch[/\#. Man tar sig tid och hinner planera både långkok och fixa handling utan stress
v/|playlist|watch[/\#. v/|playlist|watch[/\#. Lördagsgodis på en skärbräda. Det blev lite sent ikväll då moppe-renoverarna i garaget (Nicke & Joline) drog ut på tiden men va gör väl det
Tacotårta – rester från fredagsmyset. v/|playlist|watch[/\#. v/|playlist|watch[/\#. Bra mat att ha i frysen är pajer och piroger som är smidigt att ta fram till mellanmål, utflykt till skidbacken eller att ta med som en enkel lunch till jobbet
Såhär såg det ut när jag bakade, bakade, bakade hela dagen igår med mina släktingar. Det är lite av en tradition att varje höst träffas och baka tunnbröd(knäckebröd) samt anisbröd(mjukt bröd) tillsammans som ska räcka hela året
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.