Mitt bidrag blev en riktigt god pumpasoppa med hetta. Pumpasoppa. Pumpasoppa. För några veckor sedan så hade vi lite "höstknytis" med våra fantastiska vänner
Ingredienser Portioner. 4 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 500 g skalad, urkärnad pumpa (gärna butternut) 2 msk smör eller margarin 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde salt och peppar 1 citron Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Pumpasoppa med vitlöksstekt svamp och rökta mandlarDe rökta mandlarna hittar du i naturgodishyllan. De ger förutom en fylligare smak till soppan också en krispig textur
Värm ugnen till 200 grader. Dela och kärna ur pumporna och lägg dem med snittytan upp på en papprad plåt (skär bort en liten bit av botten så står de stadigare)
Hösten är kommen, ingen idé att förneka det längre, och därmed är soppans tid här. Jag har inte använd pumpa i matlagning förut och ångrar nu att jag inte börjat tidigare
butternutpumpa, Lotta Lundgren, Om jag var din hemmafru, pumpasoppa, rostad vitlök Förresten så kliar det i fingrarna att bjuda hem folk på middag och starta med denna soppa som förrätt
Med tanke på att de flesta grönsaker får en djupare och mustigare arom av att tillagas i ugnen, resonerade jag som så att en pumpasoppa med ugnsrostad pumpa borde bli finemang
I höstas bjöd jag er på pumpasoppa flera gånger go´vänner, men det kan inte hjälpas. Förra gången fick pumpasoppan sällskap av linser och smak av kokosmjölk, och den här gången får den smak av fetaost och timjan
Igår gjorde jag denna pumpasoppa, men blev sjukt god. Pumpasäspngen nummer ett är här, det är denna veckan en ska passa på att äta pumpa, eftersom det brukar vara enda veckan som mataffärerna har ett bra utbud av pumpa, till bra pris dessutom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.