Det var länge sedan jag skrev något om mat som jag lagat själv, men här kommer ett recept på en supergod vegansk pumpasoppa. Det här blir ungefär tre portioner. Du behöver
1 liten
butternutpumpa
1/2 burk
kokosmjölk
ingefära (jag tog två tummar ungefär)
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2/3 dl
röda linser
1 tärning
grönsaksbuljong
1 msk
grön currypasta (eller din favorit, gul eller röd är också gott!)
gurkmeja (kan skippas men antiinflammatoriskt och ger fin färg)
Var lite försiktig medingefäran, kör gärna i lite i taget på slutet, mixa och smaka av. Definitivt något för er som vill starta dagen med en riktigt nyttig och god energi-smoothie med sting
Pumpasoppamed äpple ochingefära. För att inte tala om då jag inte förrän i början av mitt bloggliv förstod att det var så mycket godare att baka rotsakerna i ugnen först, istället för att koka i vatten, och sen mixa med vätskan
Tärna kycklingfiléerna och lägg dem i en stekpanna med lite smör, krydda på med hälften av currykryddan, salt och svartpeppar och stek kycklingen så den får färg runt om
Gör gärna en stor laddning av denna och ta med i matlådan. Med ett poäng. Klicka ner currypasta, sambal oelek, soya, ingefäraoch saften från limen i smöret och fräs till en gosig smet
Strimla kalkonbröstet och marinera en stund med limesaft, soja ochcurry. Då passar det riktigt bra med en het wok och istället för den vanliga, kalla salladen stekte jag den som tillbehör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.