Jag var så vansinnigt sugen på makrill igår. På något vis måste jag i tankarna ha gått omkring och omedvetet fantiserat om denna feta, fina fisk, för plötsligt hade jag helt klart för mig vad jag ville laga
Jag har upptäckt bloggen Louises spis och där hittade jag flera fantastiska kakrecept. Tillslut bestämde jag mig för att göra en egen variant av hennes Loaded chocolate cake
Jag gillar egentligen inte ostkaka men den här blev så god att tom jag tog två portioner. Ett trick för att få en slät och fin konsistens på kakan är att börja med att mixa (jag använde en stavmixer)500g keso till en relativt slät massa
Jag surfade runt på nätet häromdagen för att leta lite hälsosamma frukostalternativ. Jag brukar för det mesta göra en smoothie till frukost bestående av yoghurt, en skvätt juice, frysta bär, kanske någon färsk frukt och en banan
Jag har blivit ordentligt firad av både man och barn och är riktigt nöjd med dagen. Har varit på fitness- och hälsomässa i några timmar och fått massage, nagelvård, make-up, pulsanalys, provat Qi-gong och massa mer, riktigt bra mässa och jag kunde gått där i många fler timmar om tiden räckt till
Sen somnade jag gott. Jag hade vanilj- och youghurtgrädde till (vispad grädde blandad med turkisk youghurt och vaniljsocker) men har även haft daimgrädde till
Mannen var mer än överlycklig och sa säkert tio gånger att det ”var sjukt gott” (hur nu något kan vara sjukt gott…) Och jag är absolut benägen att hålla med – förutom att var och en av middagsdelarna var supersmarriga så passade de ihop alldeles perfekt
Det finns inget jag avskyr mer en svek. Hur ont det än gör, du och jag vet att det onda går över för det har livet lärt oss, men för ett barn är det inte lika lätt att förstå
Eftersom jag hade en bit krämig mögelost hemma så tänkte jag att jag skulle ta och baka lite kex. Ingredinserljummet vatten (ett par deciliter eller så)lite surdegsgrund (typ en sked)lite jäst (bara några gram)mycket grovt rågmjöllite veteklilite havregrynvetemjölsaltoreganoolivoljaBlanda vatten, surdegsgrund och jäst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.