Tillsätt smöret i tärningar och fördela till en smulig massa med en gaffel eller i matberedare. Blanda mandelmjöl, salt, fiberhusk och bakpulver i en skål
GA_googleAddAttr("Tag", "glutenfritt"). Avsluta med att bryta över bitar av chevre. Jag har upptäckt en ny jättegod favorit, att koka heltboveteoch ha i en sallad istället för tex couscous eller bulgur
Sprängfyllt med nyttigheter i form av fibrer, mineraler och goda fettsyror. Mums med en skiva ost på. Det finns hur många liknande recept som helst i olika tidningar och i bloggvärlden, men jag tycker förstås att mitt är allra godast
Glutenfria och mjölkfria bovete- och havrescones med chiafrön. Jag har vänner ochfamiljemedlemmar som är just både gluten och mjölproteinintolerenta och därför känns det extra viktigt att kunna erbjuda bröd och kakor som håller för alla sorters önskemål
Servera gärna med t ex färska hallon och jordgubbar eller hemkokt kompott. Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött på och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Den blir VÄLDIGT kladdig, och det är helt i sin ordning. Glutenfritt, mjölkfritt, äggfritt, och fullproppat med vitaminer, mineraler, fettsyror och andra nyttigheter
Självklart toppade jag mina pannkakor med keso och genast var smaklökarna mer än nöjda. När jag var yngre var ett av mina favoritmellanmål nyponsoppa med keso
Låt knäcket stå kvar medan ugnen kallnar helt. I det här knäcket samsas både havregryn, bovete, hirs, sesam, linfrön och chia och det är med andra ord alldeles knökafullt av en massa olika nyttigheter
Vispa i äggen, låt tjockna och kyl ner helt i kylskåp eller utomhus. Värm kokosmjök och vaniljpulver. Ta 1 dl mandelmjöl (min blev lite smulig så jag skulle tipsa om att sila mandelmjölet först) och rör sedan i resten till önskad konsistens och frys in tills du ska ha det till glassen. Jag använder sådana där små piller och hade 4 stycken
Jag toppade min gröt med kravbanan, frysta och knappt tinade havtorn och lite honung, och hade den här gången alldeles vanlig men ohomogeniserad mjölk till
Men, men ibland får man besök med kort varsel, och den här kakan är så lättgjord att man faktiskt kan göra en kort, kort paus i trädgårdshänget och sno ihop den
Om jag bakar det igen kommer jag nog ha i lite mindre mjöl, jag var på väg att sluta ösa i flera gånger men så blev degen kladdig om igen, men det blev på gränsen till lite för kompakt, och det är ju ett litet krux med mjöl-det är bäst om det vägs och inte mäts i mått
Jag gör nästan aldrig gröten helt lika, utan varierar den med olika gryn, frön, bär/grönsakspulver, kakao, kryddor och frukter/bär för att näringsmässigt få en så allsidig mix som möjligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.