GA_googleAddAttr("Tag", "glutenfritt"). Avsluta med att bryta över bitar av chevre. Jag har upptäckt en ny jättegod favorit, att koka heltboveteoch ha i en sallad istället för tex couscous eller bulgur
Glutenfria och mjölkfria bovete- och havrescones med chiafrön. Tänkte dela med mig av receptet på goda glutenfria och mjölkfria bovetescones som jag bakade till frukost i helgen
Servera gärna med t ex färska hallon och jordgubbar eller hemkokt kompott. Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött på och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Den blir VÄLDIGT kladdig, och det är helt i sin ordning. Glutenfritt, mjölkfritt, äggfritt, och fullproppat med vitaminer, mineraler, fettsyror och andra nyttigheter
Resultatet blev ett par oranga pannkakor fulla medC-vitamin. Blanda nyponskalsmjöl, bakpulver och fiberhusk i en skål, och rör sedan ner i mjölk- och äggblandningen
Låt knäcket stå kvar medan ugnen kallnar helt. I det här knäcket samsas både havregryn, bovete, hirs, sesam, linfrön och chia och det är med andra ord alldeles knökafullt av en massa olika nyttigheter
Vispa i äggen, låt tjockna och kyl ner helt i kylskåp eller utomhus. Värm kokosmjök och vaniljpulver. Ta 1 dl mandelmjöl (min blev lite smulig så jag skulle tipsa om att sila mandelmjölet först) och rör sedan i resten till önskad konsistens och frys in tills du ska ha det till glassen. Jag använder sådana där små piller och hade 4 stycken
Havremjölk, sojamjölk eller egengjord mandel- eller nötmjölk går förstås lika bra. Jag toppade min gröt med kravbanan, frysta och knappt tinade havtorn och lite honung, och hade den här gången alldeles vanlig men ohomogeniserad mjölk till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.