Då gäller det att hitta en favoritsoppa att värma sig med. Längst in i frysen finns ännu fynd från höstens överflöd av blandsvamp och i skåpet finns en påse med torkade trattkantareller
Denna enkla macka med svamp är en dröm. Fantastisk i kvällsmyset med en kopp te. För ja, jag använde faktiskt torkade trattkantareller, och till en början med var jag inte övertygad att de skulle bli goda att göra stuvning med
Linda två skivor bacon runt varje filé, (ibland får man fästa dem med en tandpetare). Lägg en skiva parmesanost på varje filé, en msk pesto och två soltorkade tomater
En krämigt god omelett med bland annat skogschampinjoner och massa god parmesanost. Barnen åt inte detta utan fick en annan rätt där ägg står med i innehållsförteckningen, amerikanska pannkakor
Servera lasagnen varmt med sallad kidneybönsallad. Jag serverade lasagnen med Kidneybönsallad, det tog ca 1,45 minuter att tillaga lasagnen tillsammans med alla förberedelser. 2 dl parmesanost för garnering. 1 dl parmesanost (2 dl för starkare smak). Tillsätt alla kryddor samt köttbuljongen och rör om väl tills köttbuljongen smält i köttfärssåsen, låt puttra på medelvärme i ca 10 minuter. Tillsätt lite mjölk i taget under omrörning samt salt, peppar och 1 dl parmesanost. Täck botten av formen med ca 4 dl av ostsåsen, lägg i 3 lasagneplattor, täck lasagneplattorna med lite köttfärssås. Lägg på ytterligare 3 lasagneplattor och köttfärssås, avsluta med de 3 lasagneplattorna som är kvar. Täck hela lasagnen med det ostsås som är kvar och garnera med 2 dl parmesanost. 2 dl parmesanost för garnering. 1 dl parmesanost (2 dl för starkare smak)
(Det är även gott med räkor i soppan, tillsätt på slutet. Riven parmesanost. Gott också med kokt ägg i tomatsoppa, jag delar ägget i bitar och har i när jag har lagt upp i en skål precis före servering9)
Kvällens middag, kyckling med bacon och parmesanost, är en av de som faller in under denna kategori. Det som verkligen sätter pricken över i på denna rätt är dressingen som man toppar kycklingen, pastan och baconet med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.