Kokt torsk med äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Låt torsken koka på medelvärme under lock. Skala äggen och skär dem i tärningar, förslagsvis med hjälp av en äggskärare, då äggen först kan delas i skivor på längden och sedan på bredden
Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar, men med olivolja i vattnet. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek först baconet tills det blir knaperstekt
Smaksätt med lite salt och peppar. Servera med nykokt potatis och en sallad på finskuren fänkål med lite dressing gjord på olivolja, citronsaft och en gnutta honung samt salt och peppar
Bacon passar bra ihop med torsk. Jag lagade en fiskrätt med torsk, bacon och broccoli. Blanda samman creme fraichen, grädden, senapen, baconen, gräslöken och smaka av med salt och citronpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.