1800 g
mjölig potatis 2 vitlökar 0,25 purjolök 2 msk olivolja 1 tsk salt nymald vitpeppar muskotnöt 4 dl oatley i maten grädde vitt vin färsk persiljaSätt ugnen på 200 grader. Skiva potatisen tunnt, skiva vitlök fint och hacka purjolök. Slå lite olivolja i en form. Lägg i potatisen, salta, peppra och riv lite muskotnöt över. Slå grädde över, skvätt lite vin och grädda ca 40 -50 i ugnen tills det fått fin färg och potatisen är färdig. Låt den vila lite innan servering. Toppa med färska örter på toppen.
Vispa lätt upp ägg, grädde och mjölk och kryddor. Jag hade örtsalt, peppar och franska örter. Ta potatis, lök, ost, salt och peppar om vartannat och häll på äggblandningen
Det är framställt av en nordafrikansk, mycket näringsrik ochglutenfri ört, som traditionellt används i "pannkakorna" injera, och som hör till basmaten i Etiopien och Eritrea
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, och med lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Skala och strimla löken. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner potatis och lök och blanda väl. Pensla en ugnssäker form med oljan och gnid in med vitlöken
Vår färskpotatis fortsätter att leverera och jag fortsätter att producera potatisrätter. Förutom potatisen så hade jag också i en liten zucchini, några matskedar pesto och en bit salladsost (typ feta)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.