Nu ska jag ta mig an den super stora tvätthögen som ska vikas och läggas in i skåpen innan det är lov att krypa upp i soffan med värmefilten, ett glas glögg och en julstjärna
Snart är julen här. Det är många som förbereder - det bakas, handlas och pyntas. Nu på morgonen efter att barnen och maken åkt iväg satte jag igång och bakade en sats med finska julstjärnor
Idén till receptet kommer från en polsk matblogg som heter karmelowy. Jag förstår inte polska, men det gör inget för recepten på bloggen finns även på engelska
Receptet fick jag från en polsk bekant för flera år sen. Det är en förenklad version på den klassiska polska gurksoppan som annars gärna innehåller kött eller kyckling
Borstsj på ukrainsk vis är en av mina favoritsoppor. Sanningen att säga brukar man aldrig ha bönor i den soppan i Ukraina, men i Polen har vi det och ändå kallas soppan som den kallas
Häll filmjölken i en bunke. Frys i minst 8 tim, över natten eller en hel dag. Ta filen ur bunken och låt rinna av i en silduk i rumstemperatur 8-12 tim
Lägg upp den färdigköpta kavlade smördegen på en bakplåt eller gör en egen som beskriven nedan. Blanda mjöl och vatten till en smidig deg, ställ den kallt i 15 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.