Finska Julstjärnor – Joulutorttuja
Niiinis
Niiinis
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 40 st
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 kg vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 500 g smör
  • 2 ägg
  •  
  • Fyllning
  • 500 g (2 pkt) russin
  • glögg (så att det täcker russinen i kastrullen)
  • 2 ) Se till att smöret är rumsvarmt. Vispa sedan smöret i en köksassistent eller med elvisp tills den blir ordentligt krämig. Ca 3 minuter
  • 3 ) Blanda vetemjöl med bakpulver.
  • 5 ) Lägg mördegen i plastpåse i kylskåp i ca 2 timmar Vill du skynda på processen kan du ha den i frysen i ca 20 minuter
  • 6 ) Ta ut ur kylen och kavla ut degen till en platta på ca 3 mm:s tjocklek

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.