Ta av från värmen och mixa med mixerstav till en slät massa. Vad är en jul utan finska julstjärnor. Nu ska jag ta mig an den super stora tvätthögen som ska vikas och läggas in i skåpen innan det är lov att krypa upp i soffan med värmefilten, ett glas glögg och en julstjärna
Jag blir mer och mer förtjust i att spackla tårtorna medsmörkräm istället för grädde. Har upptäckt att det är många fördelar, som t ex att man inte behöver oroa sig för att locket börjar smälta, (när jag spacklar med grädde fodrar jag alltid locket för säkerhets skull) och den största fördelen är att det blir ett fantastiskt underlag att lägga sp´n på
Jag väljer många gånger att smaksätta smörkrämenmed citron när jag bakar tårta. Det var över ett år sedan jag testade det och sen dess har det hängt med
Inlägget är skrivet i samarbete med Sun-maid. Dessa bakverk kallas för ”Julstjärnor” i Finland. Men så fick jag en förfrågan om ett samarbete med Sun-Maid och tänkte direkt
Vispa äggvitorna med lite salt över vattenbad. Vispa hela tiden för hand, och tillsätt sakta sockret. När sockret har smält (prova mellan fingertopparna), flytta bunken till elvispen eller till köksmaskinen och vispa tills krämen har svalnat till rumstemperatur, ca
Den här varianten gör jag med koncentrerad saft som smaksättning, men det går lika bra med till exempel rosenvatten, kallt kaffe, citronsaft, några teskedar hemmagjort vaniljsocker eller vad du råkar känna för för tillfället
Här kommer ett grundrecept på smörkräm som man kan använda till att spackla tårtan med. 30g kakaopulver eller 50g mörk choklad, smält och avsvalnadSmaka av smörkrämen, vill du ha mer smak så öka mängden smaksättning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.