I dag skall jag dela av mig med ett recept på en ny variant av min lättrimmade ugnsstekta torskrygg, som den här gången serveras på en bädd av ärtpuré tillsammans med riven pepparrot och skirat smör
Smält smöret och riv rejält med färsk pepparrot på den fina sidan av rivjärnet. Findus har släppt två varianter av frusen torsrygg som låter ganska goda och som ska tillagas i påse i ugnen men det lär inte slå färsk om ni lyckas få tag i det
Grädda i långpanna med bakplåtspapper i mitten av ugnen tills kakan nästan är torr. Smarrig smet med mycket godsaker så man tar gärna en smaksked också under baket
Med en skummig pepparrotssmakande äggsås till blir det en rätt som platsar till helg. Idag firar jag sommaren med en riktigt härlig fisk- och grönsaksrätt
Ett härligt fiskrecept som fungerar perfekt en fredag eller lördag när man vill ha lite lugn matlagning med lite lyxigare touch, använd gärna en färsk torskrygg till receptet som höjer receptet ännu mera tillsammans med alla smaker
Blanda mandelmassan med cognac (eller lite vatten om du inte vill eller tycker om cognac). Finns ju en uppsjö av olika goda sorter - men jag har mina favoriter
Mixa slätt medmixerstav tillsammans med smöret och smaka avmed salt och vitpeppar. Snygga till bitarna så de blir jämna i kanterna och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.