Bre på smör och ringla på rikligt medKardemumma. Bullar är som godast varma särskilt ihop med kaffe. Kardemumma bullar är minst sagt lika goda som vanliga
Blanda de torra ingredienserna och rör dem i smeten tillsammans med grädden. Jag hittade ett recept i Monica Eisenmans bok "Två Systrars Söta" och de här receptet kallar hon för Mormor Gretas kardemummaskorpor och att de blev en favorit hos deras kunder på deras cafè och ja kan förstå varför
Nytt år och dags att ta upp vakanser igen och därmed även bloggandet. De här kardemummakakorna påminner mycket om vanliga kolakakor fast de smakar ljuvligt
Min fyllning har jag smaksatt med vanilj och ganska mycket kardemumma men det är en helt en smaksak och du styr själv hur du vill smaksatta smörfyllningen
Fick ju finfin kardemummafrån Indien av finfina kusinen som besöker det landet titt som tätt. Flickorna med kompis fick fika på dessa kakor med go smoothie till efter skolan
200 g rumsvarmt smör 4 1/2 dl vetemjöl 2 1/2 dl strösocker 1 tsk hjortronsalt 1 msk vaniljsocker 1 msk finmalen kardemumma Blanda samman samtliga ingredienser o blanda till en jämn deg. (här är jag inte riktigt överens med tiden i ugnen, mina var inne i ca 12 minuter - men blev väldigt knapriga o goda) Ha, tror jag skall göra Lills luftlätta småbröd eller prästgårdsnötter nåndag
Kakan är färdig när den släpper från kanten och en provsticka är torr. Blanda de torra ingredienserna och varva i smeten tillsammans med mjölken och kaffet
Blanda väl och forma två längder och platta ut de lite. Garnera med lite mandlar på ovansidan. Ta ut och skär längderna på sniskan och vänd varje bit med snittsidan uppåt
Bollade till sex stycken scones som jag plattade ut med lätt hand. Idag har äldsta dottern åkt ut i två månader med skolfartyget Gunilla, de ska segla i Medelhavetmed start idag i Lissabon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.