Det blev suupergott med kräftstjärtar på. Vi åt plankstek hos syrran när vi var där. Mosa den, i med äggula, en skvätt grädde, en klick smör, salt och peppar
Slå av vattnet och mosa potatisen med en potatismosare. Smaka av med salt och peppar. Koka upp en kastrull med saltat vatten och lägg ner sparrisen i 2 minuter. Öka ugnstemperaturen till 275°C med grilleffekt i vanlig ugn och 250°C i varmluft. 4 planksteksplankor. 600g nötkött, ex oxfilé, rostas eller ryggbiff
700 g fläskfilé smör, att steka i neutral olja, att steka i salt peppar. Rotfrukter600 g potatis 2 morötter (stora) 1 rödlök (stor) 2 palsternackor (stora) 3 msk neutral olja 5 klyfta vitlök salt peppar
Så där stod jag med min ryggbiff och visste inte riktigt vad jag skulle göra med den. Skala dem fint med en potatisskalare utan att det vita kommer med
(Vi har till och med blandat in Planksteksakademin, en hyvens sida på nätet för alla som gillar plankstekar, vars medlemmar engagerade sig i frågan och hjälpte oss med fin support
Skiva rödlöken och låt den svetta ihop med det skivade baconet och vitlöken i en kastrull. Potatis och ryggbiff, det får ni lista ut själva Men lova mig att ni gör detta…
Det var så gott och receptet fick jag med mig. En gång när vi besökte dem så bjöd de på ryggbiff. Tror jag ska testa att göra detta med kyckling någon dag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.