Inte för att jag har ätit pizza i hela världen, men jag har i alla fall gjort det i Italien, Grekland, Indien, England och Sverige, och det är ju alltid något
Jenny på Jennys matblogg har ordnat en "pizzautmaning", ingen pristävling men mest en kul grej att man kan rösta på "bästa pizzan" + att få lite tips från andra
I fredags blev det sedvanlig fredagspizza. men emellanåt blir det alltså fredagspizza. Maken gjorde en kanondeg som blev perfekta pizzabottnar, men jag testade också något nytt, pizzabotten utan mjöl
En väldigt mättandepizza, halva pizzan är fullt tillräcklig för att bli proppmätt. )Receptet är för en plåt pizza, vill man ha fler pizzor ökar man bara och gör så många satser deg man vill ha pizzor
Och visst var det gott, särskilt det extra ostiga, knapriga översta lagret , men det kändes ändå lite bland och trist i kryddningen trots att jag saltade och pepprade ordentligt och hade i lite cayennepeppar
Jag är ju som ni vet inte så himla förtjust i att slänga mat så häromdagen när vi hade ett gäng överblivna makaroner i kylen fick dessa förvandlas till “mac and cheese”, en krämig makaronigratäng med ost och annat gott
Rör eller vispa ner mjölet blandat med salt och bakpulver i vatten och olja. Den här pizzabotten är naturligt glutenfri, brödig och soft med bra smak, den är ”lagom tjock” (inte tunn och inte tjock)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.