En enkel med tidskrävande rätt blev valet till denna söndagslunch. Buljongkok på ett par fläskkotletter med ben och ett lent potatismos blev både mättande och gott tillslut
Drottningcheesecake – syrlig ostkaka på klassisk digestivebotten med gräddad färskostfyllning smaksatt med vanilj och citronskal, garnerad med hallon och blåbär under skimrande röd hallongelé
Clafoutis med brandy och aprikoser. Det går lite snabbare om du gör bärgelén i små portionsformar. Clafoutis passar fint att göra med vilken kärnfrukt som helst – plommon, nektariner, persikor, körsbär, alla blir supergoda
Vispa creme fraichen riktigt hårt med elvisp. Bärgelén piggar upp. Garnera den vita chokladmoussen med gelén genom att helt enkelt skära ut en lagom stor ruta och lyfta över till moussen
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
CHOKLADTÅRTA medbärgelé. Men nu känns det som jag är klar med sommaren. Ser framemot den krispiga hösten med luft som är tunn och lättandats, de gulnade löven och de mer sällsynta vackra röda som ett efter ett dalar ner en solig oktoberdag eller när vindarna stormar och regnet piskar ner utanför hemmet där säsongens första brasa knastrar i kaminen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.