Forma 8 långa färs-rullar som sedan träs upp på grillspetten. 1-3 tsk sambal oelek. Gör så här. Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt, peppar, ev mer sambal oelek och fond
Hacka löken. Hacka vitlöken och mosa gärna ihop den med lite flingsalt för att utvinna ännu mer smak. Blanda ihop hackad lök och vitlökspasta med färsen
Servera salladen till lammfärsspetten. Stek dem i lite smör-&rapsolja runt om 3–4 min. Pensla med smör-&rapsolja och värm dem på grillen ca 5 min. Fräs hälften i 1 msk smör-&rapsolja i en kastrull. Häll av vattnet och rör ner 1 msk smör-&rapsolja. 3 msk Arla® Smör-&rapsolja. 2 msk Arla® Smör-&rapsolja. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g lammfärs 1 tsk finhackad färsk röd chili 2 finhackade vitlöksklyftor 1 tsk salt 2 msk hackad färsk mynta 2 msk hackad färsk koriander rivet skal av ½ citroner 1 dl Arla® mjölk 3 msk Arla® Smör-&rapsolja Pastasallad. 2 dl risoni 1 gul lök 2 msk Arla® Smör-&rapsolja 1 liter vatten 1 tsk salt 1 gurka 1 dl hackad bladpersilja 150 g Apetina® vitost
8 st 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 250 g nötfärs 250 g lammfärs 1/2 krm kajennpeppar 2 krm paprikapulver 1 dl finhackad persilja rapsolja 1 tsk salt 2 krm peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddkvarnar 25 % rabatt Santa Maria 70-140 g Mer info Ladda kupong
Krama ur vätskan och blanda gurkan i en skål med yoghurt, riven vit-lök, olja och peppar. Blanda lammfärsen i en skål med lökpulver, rosmarin, ägg, salt och peppar
När jag var och klippte mig härom veckan så tipsade min frisör om ett lite nyttigare sätt att smaksätta och dryga ut färs-rätter i stället för att använda ströbröd eller likande
Dagen till ära bland underliga kufar skulle det ju också lagas lite mat och vad skulle passa bättre med lite chiliheta lammfärsspett och tomatsalsa så här i höstluften
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.