Torsken sjuder du eller tillagar i ugn (se min metod nedan). Mitt knep för att få torsken (400 g) riktigt fin är att dela den i portionsbitar och lägga den i ett isbad med kraftigt saltat vatten. Lägg fisken i en smörad form och baka den i ugen på 200° i knappt 20 minuter eller tills den känns färdig (beror på tjocklek)
Enkelt uttryckt – koka den till perfektion och kyl sedan snabbt av i kallt vatten. 1 dl medelstor kapris (avrunnen). 1 purjolök (blonderad i smör). 1 dl medelstor kapris (avrunnen). 1 purjolök (blonderad i smör)
Och visst ser den festlig ut, även om mitt handlag definitivt inte medger fullständig perfektion (man skulle kunna misstänka att jag druckit ovan nämnda likör innan jag skar tårtbotten, men så var inte fallet
Det roligaste jag vet är att ta ett grundrecept jag tycker om och justera det till perfektion. På andra halvan lägg upp tabbouleh och placera ut en eller två burrata (beroende på hur många personer ni är) ovanpå
Den "söta" smaken från pumpan kombinerat med de lite syrligare äpplena och lite sting från vitlök var mycket gott, men när man dessutom garnerade med lite torkad timjan, ugnsrostade äpplen och honung så blev det perfektion
Blanda ut kokt (kall) quinoa med tahini. Lägg ett noriblad på en sushimatta (har du ingen sådan - så gör en av folie, det brukar jag göra och det fungerar utmärkt)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.