Per Morbergs nötkaka
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g hasselnötter (1 dl malda)
  • 13 ägg
  • 12 dl strösocker
  • 1100 g smör
  • 11 dl mjölk
  • 11 tsk bakpulver
  • 12 dl vetemjöl
  • 1 ca 50 g hasselnötter (1 dl malda) 3 ägg 2 dl strösocker 100 g smör 1 dl mjölk 1 tsk bakpulver 2 dl vetemjölSätt ugnen på 175 grader. Mal hasselnötterna i mixer. Vispa ägg och socker i en bunke till en luftig smet. Smält smöret i en kastrull, häll på mjölken och låt koka upp. Häll den heta mjölken i äggsmeten under vispning. Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner det i bunken med äggsmeten. Blanda också ner de malda hasselnötterna. Häll smeten i väl smord och bröad sockerkaksform och grädda kakan i cirka 40 minuter. Stjälp upp och låt svalna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.