2013 drog igång med ett nyårslöfte om att laga fisk här hemma. Det har gått, hrm, sådär. Men nu har jag i alla fall fräst på räkor till en jättefräsch avokadosallad som marineras med bland annat chili och lime
Gillar du julgodis och dessutom choklad och saltlakrits. – då är detta godis något för dig. Man blir ganska nöjd fort, i alla fall i mitt tycke då de är ganska mäktiga att äta
Det här är världens godaste julgodis men också smärtsamt att göra. Man ska ta isär de karamelliserade mandlarna när de fortfarande är varma och sitter här med smått ömmande fingertoppar efter att ha gjort andra omgången
Blanda vatten, apelsinjuice och geléringsmedel. Låt stormkoka ca 1 minut. Rör hela tiden. Rör ner ättiksprit och socker, lite i taget och koka försiktigt upp under omrörning ca 1 minut
Julen är ju clementinernas årstid, så varför inte låta dem vara en del av julgodisbaket också. Receptet är precis som förra, från boken "Julgodis - För små och stora sockerbagare" av Johanna Westman
Ingredienser Portioner. ca 20 st 200 g grovt riven mandelmassa 1 äggvita 250 g frysta lingon 1/2 dl strösocker 200 g rumsvarmt smör 1 dl florsocker 1 krm vaniljpulver 200 g smält mörk choklad ev lingonpulver (att strö över) Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Koka upp hallonen och sila bort kärnorna. Lägg bakplåtspapper i en form ca 15x20 cm. Blanda hallonpurén med övriga ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull
Frukt- och nötbollar är nog det enklaste godiset av alla. Med en matberedare hackar du helt enkelt ihop olika sorters torkad frukt och nötter och rullar sedan smeten till små kulor