Jag har gjort en liten kaka i perfekt storlek, en "mini bite" pepparkaks cheesecake. 1 paket färdig pepparkaksdeg (1/2kg). 1 paket färdig pepparkaksdeg (1/2kg)
Allas ugnar är väldigt olika så håll lite koll på flarnen under gräddningen. Knäckflarn (ca 18-20 st). Förbered plåtar med bakplåtspapper, lägg ca 9 flarn/plåt, de flyter ut en del
Jag har en lista på min telefon över saker jag vill baka nångång i framtiden och fyllda flarn har länge stått med på den listan för de föregående två gångerna jag provat dom (för många år sen) så har jag inte lyckats rulla dom
Pepparkaks cupcakes. För många är pepparkakan en godbit som bara äts under vintern men jag äter pepparkakor året runt, dessutom är det en av de få kakor som jag tycker är godast köpt
Efter en liten skåprensning kom jag fram till det här enkla flarnet med getost och en enkel sallad. Ta ut flarnet när det är färdigt och ringla över lite honung
Blev så sugen på goda flarn men har bara gjort sådana där det ingår havre. Grädda mitt i ugnen 5-10 minuter, tills de smält ihop till tunna fina gyllenbruna flarn
Jag har gjort två olika flarn och det här är ju helt klart en smak sak. Lite längre tid då blir dom lite hårdare och med som flarn när man tar dom i munnen så går dom sönder
Gör flarnen gärna innan, annars måste ni vänta på att de ska svalna ordentligt. Jag gör flarnen som jag har i botten med två skedar smet istället för en, blir lite snålt med plats annars
Första gången jag åt cake pops var i USA för ett par år sedan. Inne på Starbucks fick jag syn på underbart söta små bakverk på pinne och blev helt förälskad
Smaksatte den med pepparkaks krydda och så god den blev. Då drar du bort kastrullen från plattan och rör eller siktar ner pepparkaks kryddan och rör om det ordentligt
Pepparkakor hit & dit, känns som att det mesta är med pepparkakssmak nu runt jul. Julen kommer närmare och närmare och på tisdag är det bara en vecka kvar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.