Börja med pajskalet. Rör ihop smöret med sirap, farinströ, ägg och salt till en jämn smet. Servera med färska fikon och vaniljglass eller lättvispad grädde smaksatt med rom och ev vaniljpulver
Jag har genom åren testat att göra semla med äppelkompott och whiskygrädde, blåbärssemla och i år blev det en semla fri från mandelmassa, med smak av hallon och vit choklad
De blandas med siktat florsocker (spara lite till äggvitorna) och maizena. Använd hälften utav grädden och värm den under omrörning på medelvärme tills den är varm men inte kokar
Utöver pekanpaj, brownies och knapersega småkakor (som kolasnittar), som är mina absoluta favoritbakverk, väljer jag gärna glass om jag ska lyxa till det med något sött
Servera den ljumma pajen med god vaniljglass. Blanda ingredienserna till pajdegen i en matberedare, forma degen till en boll, vira in i plastfolie och lägg i kylskåpet över natten
De blandas med siktat florsocker (spara lite till äggvitorna) och Maizena. Använd hälften av grädden och värm den under omrörning på medelvärme, tills den är varm, men inte kokar
Mixa länge och späd eventuellt med mer mjölk om det behövs. Bred ut fyllningen i pajskalen/pajskalet och garnera med pekannötter, kakaonibs/finhackad mörk choklad och eventuellt flingsalt
Börja med pajskalet. Rör ihop smöret med sirap, farinströ, ägg och salt till en jämn smet. Servera med färska fikon och vaniljglass eller lättvispad grädde smaksatt med rom och eventuellt vaniljpulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.