Chokladskedar. Åker och hämtar minikottarna och laddar med varm choklad, film och filt. Sedan rör man med skeden i varm mjölk och får sig sin varma choklad
Jag har genom åren testat att göra semla med äppelkompott och whiskygrädde, blåbärssemla och i år blev det en semla fri från mandelmassa, med smak av hallon och vit choklad
Fyll några skedar med en klick ODENSE Nougat, ODENSE Kolasås eller jordnötssmör. Täck fyllningen med smält choklad, och toppa med ODENSE Chokladspån, hackade pistagenötter eller polkagriskross
De blandas med siktat florsocker (spara lite till äggvitorna) och maizena. Använd hälften utav grädden och värm den under omrörning på medelvärme tills den är varm men inte kokar
Jag har smaksatt mina med krossat mariannegodis som finns att köpas på påsar nuförtiden. Värm grädde och kondenserad mjölk på medelvärme i en tjockbottnad kastrull
De blandas med siktat florsocker (spara lite till äggvitorna) och Maizena. Använd hälften av grädden och värm den under omrörning på medelvärme, tills den är varm, men inte kokar
Gör whiskygrädden. Whiskygrädde. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Blanda samman mjöl, smör, ägg och vatten till pajdegen
Häll upp i formarna & toppa med valfritt tillbehör. 3 stycken chokladskedar. TIPSJag har borstat mina chokladskedarmed ätbart glitter för en festligare lookSmå espressoskedar finns att köpa på LagerhouseSlå in chokladskedarna i cellofanpåsar & knyt ett band runt omBild kommer 3 stycken chokladskedar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.