Pastasallad med kyckling & örtdressing
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 1200 g champinjoner
  • 12 msk smör
  • 1 salt, peppar
  • 11 burk kronärtskockshjärtan
  • 1250 g cocktailtomater
  • 12 paprikor, gul och röd
  • 1200 g pastaskruvar
  • 1½ dl majonnäs
  • 12 dl gräddfil
  • 11 tsk äppelcidervinäger
  • 11 knippa persilja
  • 1½ kruka basilikablad
  • 11 msk repad timjan
  • 1½ knippa gräslök
  • 1 cirka 100 g blandade sallatsblad
  • 1 färsk basilika
  • 1 parmesanflagorBena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Ansa, dela och stek champinjonerna i en stekpanna med smör. Salta och peppra.
  • 1 Låt kronärtskockshjärtan rinna av i en sil och dela dem i bitar. Dela cocktailtomaterna. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Sila av kokvattnet och låt rinna av i ett durkslag.
  • 1 Örtdressing: Mixa samman majonnäs, vinäger, gräddfil och örter i en bägare med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
  • 1 Blanda pastan med örtdressingen i en stor skål. Tillsätt kycklingen, champinjoner, kronärtskockshjärtan, tomater och paprikor. Lägg upp på stort fat varvat med blandade sallatsblad. Garnera med färsk basilika och parmesanflagor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.