Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen medpasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Stek pancetta och låt rinna av på hushållspapper. Med inspiration från min gode väns sås i tidigare inlägg kommer här en enkel och supersmarrig pastarättmed liknande smaker
I ett försök att efterlikna en pastarätt jag ätit på vapiano komponerade jag detta. En väldigt god pasta som känns lite lyxigare och passar därför bra en fredagskväll
Tomater, lök och vitlök blandades med spenat och jag använde Kabanoss och slantade i några Korvish svartpeppar men det går bra med vilken korv som helst
Glutenfri pasta förstås - den här gången bönpasta av sojabönor - och till det en lättgjord, smakrik och grönsaksförstärkt röra påchampinjoner, grönkål, brysselkål, oliver och bacon
Pastan är glutenfria "snören" av majs från en italiensk tillverkare (italienarna är bra på det här med glutenfritt), och röran är en riktig goding - en smakrik blandning av champinjoner, purjo, vitlök, räkor, parmesan och en god kryddblandning
Salta, peppra och stek tills fin stekyta. Vänd ner salladslöken och spenaten. 1 Skär kycklingen i mindre bitar och stek i olja i en het stekpanna. 2 Tillsätt zucchini, vitlök och sambal. Häll i crème fraiche och låt småputtra 5 min. 3 Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och servera med kycklingen. 500 g pasta
Låt såsen koka några minuter och servera sedan med nykokt pasta. Ger inga instruktioner på hur pastan ska kokas utan det får man läsa sig till på förpackningen, men tänk på att såsen ska alltid vänta påpastanoch inte tvärt om
Till det så slängde jag ihop en enkel pastasåsmed selleri, röd paprika, sockerärter, kräftstjärtar, crème fraich (med smak av lök, dill, citron & havssalt), röd rom och en hög med kryddor
Zucchinipastamed Cashewcream med tomat och spenat. och två deciliter av min cashewcreme-fraiche/som jag gjorde förra veckan, blev en ”pastasås” och till det hade jag strimlad zucchini, svamp, tomater och mina egenodlade alpha-alphagroddar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.