Ställ degen på ett dragfritt ställe, täckt med en handduk och låt jäsa ett par timmar. Brödet är färdigt då det låter ihåligt då du knackar på undre sidan
Tomater, lök och vitlök blandades med spenat och jag använde Kabanoss och slantade i några Korvish svartpeppar men det går bra medvilken korv som helst
När det kokat ihop, slå över i den stora skålen med köttfärsen, bacon ochpastan. Bryn färsen och bacon, salta och krydda efter behov och slå sedan över allt i en stor skål
Å andra sidan kan vi göra roliga saker med gröna tomater, som man inte nödvändigtvis kan med röda. Vi kryddade med kanelstång, färsk ingefära och torkad chili
Vi gjorde mangoldmed olivolja och citron på River café-vis. pappardelle med kaninsås (pappardelle col sugo di coniglio) och kaningryta (coniglio in umido)
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Grovhacka champinjonerna, riv eller skär grönkålen i mindre bitar, ansa och skiva brysselkålen, skalaoch flisa vitlöken, skär eller grovhacka baconet i bitar, och kärna ur oliverna om du inte använder redan urkärnade
I alla fall testa att baka den här pajen med ett tunt mandelskal, len citronkräm och ett fluffigt marängtäcke, är helt säker på att du kommer att älska den och jag själv önskar innerligt att jag hade en bit kvar i kylen
Mina barn fullkomligt älskar dessa spett. Jo, dels lite sweet chili sås och dels lite mango chutney. Då är de så otroligt goda är man inte kan sluta äta
Du behöver (alla mått är ca, receptet "skapades" under matlagningen). De har kvar det härliga tuggmotstånd som man vill åt i pastan när man kokar den al dente
Innan jag avslutar måste jag berätta att mina bull-pops (som jag vann deigntävlingen med anordnad av Hembakningsrådet på Kanelbullens dag) numera finns med på Kronjästs hemsida
Älskar allt med äpplen. I alla fall kommer det bli en favorit att pigga upp sig med i höst, när kylan börjar krypa på och mörkret sluter sig tätt kring husknutarna
4 4 port pasta 1 kruka basilika 65 g ruccola 1/2 dl pinjenötter 1 dl riven parmesanost 2 vitlöksklyftor 1 dl olivolja 1/2 dl rapsolja salt och peppar 8 soltorkade tomater 50 g getost Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.