Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
Till serverade jag såklart en riktigt fet bearnaisesås som ni har recept på här. Det är också viktigt att äta sunt och heller inte snåla på det goda i livet
Så idag firar irländarna på USA. Ta upp lökröran och låt rinna av på hushållspapper. Bryn sedan köttet på stark värme i en stor gryta (gärna en järngryta)
Smakfullt på Avalon Nyligen blev jag bjuden på restaurang. B j u d e n på restaurang. Utan jag som stolt vegetarian fick tillsammans med Plommonet, också hon en stolt vegetarian, det stora nöjet att med tre till i sällskapet äta mat på Avalon
Värm en stekpanna med olivolja och bryn fläskkarrén på någon minut på varje sida. Lägg upp på fat. Sätt ugnen på 200 grader. Stek karrén i 30 minuter på 200 grader och sänk sedan till 175 grader och stek ytterligare 1-1,5 timmar
Så här i ”buffétider”, som man väl kan kalla våren med alla dessa fester, passar den italienska klassikern Vitello Tonnato – kalv med tonfisksås – alldeles utmärkt
Därför är det helt enkelt bäst att passa på nu innan snön är borta. Värm en kopp mjölk i en kastrull, och mät upp 1 msk kakao och 2 tsk råsocker i botten på en kopp
Denna rätt passar fint på julbordet till olika fläskrätter som korv, skinka och köttbullar. Inte minst för allergiker kan också salladen ofta vara en räddning på julborden för den innehåller sällan gluten, ägg, laktos eller nötter (fast salladen med valnötter och ädelost är här ett undantag då
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.