-) Visserligen utan häll och rinnande vatten men med en ugn kommer man långt. Med bänkskivan på plats och kaklingen klar (som för övrigt blev fantastiskt bra trots våra farhågor) kunde jag inte hålla mig längre
Mixa dem tillsammans med oljan, pressad vitlök citronsaft, salt, peppar och lite vatten. Hummus. Stek på kycklingfärsen och krydda med spiskummin, salt och peppar
Sista dagen på denna långledighet, och en dag som vi ska göra det bästa av. Gillar att göra helg av söndagen också för att ta bort den där tråkiga känslan som på ett litet negativt sätt säger att nu är ledigheten slut, och i morgon väntar jobb och skola igen
Kycklinglår med skinn. En god vardagsmiddag med krispig kyckling och salt fetaost. Lossa lite lätt på skinnet på kycklinglåren så att du får in röra under
Jag väljer gärna ett kycklinglår för där finns den goda smaken och saftigheten. Fyllningen känns både traditionell och lite modern genom att tillsätta äpple och lite parmesan
Absolut bästa delen av kycklingen är i mitt tycke, låren men då ska de vara urbenade och fyllda. Finns massor med sätt och smaksättningar men denna variant är en stor favorit
Kall vårrulle fylld med kycklinglår samt krispiga grönsaker med ingefärs- och chilidippDet är lite pilligt, tar lite tid och rullarna görs precis innan gästerna kommer, men få rätter uppskattas så mycket som dessa krispiga och smakrika munsbitar
Hummus passar bra ihop med lamm och kan kryddas på olika sätt, här har jag använt vitlök och chili. Tillsammans med sparris och en sallad räcker det urmärkt som tillbehör till en köttbit
Fyll bröden med köttfärs, hummusoch grönsaker. Skölj kikärterna och mixa dem tillsammans med olivolja, pressad vitlök, citronsaft, salt, peppar och eventuellt en skvätt vatten om för lagom lös konsistens
Att fylla fläskfilé och kyckling tycker jag är riktigt najs. Välj någon typ av rökt "finskinka" som prosciuotto eller serrano och satsa på färsk basilika i stället för torkad
Fast kallt har det varit, kollade in till växterna i växthuset och där var det varmt och skönt. Idag när vi var och handlade så blev det bara det nödvändigast, resten fick bli improvisation hemma från frysen och kylskåp
Grönsaker och Sallad,. Gjorde fylld fläskfilé, med en superenkel och god parmesankräm. salt och peppar. Bred smeten på den utrullade sidan av filéen, och rulla ihop köttet sedan
Dela kycklingen, på längden ( inte riktigt helt igenom), salta och peppra lite grand. Lägg en skiva parmesanost på varje filé, en msk pesto och två soltorkade tomater
Nu är det lördag igen och dax för ett nytt recept. Vi har haft de små godingarna på övernattning och passade på att plocka lite svamp… vilket var alldeles nytt för M&M
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.