Vispa sedan smöret med elvisp, tillsätt olivolja och vispa tills det är fluffigt. Krydda med salt. Häll över smöret i en bunke och ställ in i kylen tills det stelnat
Jag gjorde den på papardelle, men du kan självklart ta den pasta du gillar eller har hemma. örtkryddor efter tillgång och smak – jag tycker det passar bra med t
Vi kryddade den med fänkål, vitlök och peperoncino (italiensk chili). Olivolja att steka med. Ta ur färsen ut korven och gör små kluttar eller bullar av köttet
Koka Papardelle pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Lägg den färdig sköljda ”al dente” pastan på tallrikarna och rör i de grillade grönsakerna och bullarna, servera med färskriven parmesan och rostade pinjenötter
Smaka av med lime, salt och peppar. Koka upp pastagrädden och blanda i krabbkött, vitlök och chili. Häll av pastan i durkslag och blanda sedan med krabbsåsen
Vid servering smula över bondkakor och garnera med citronmeliss. Börja med kardemummacrèmen. På restaurang Proviant i Stockholm fick jag för första gången prova på kombinationen rabarber och kardemumma
På fredagar är det skönt när maten går ganska fort att laga till och inte kräver särskilt mycket arbete så att man får tid att umgås med familjen istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.