Persilje- och parmesankryddade köttbullar med Papardelle och Italiensk tomatsås
Tasteline
Tasteline
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 msk honung , flytande
  • 2 msk kalvfond på flaska
  • 1 dl vitt vin , ex. Pinot Gris Réserve (nr 2899)
  • 2 msk smör , till stekning
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 tsk svartpeppar från kvarn
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl Breakfast crackers el. Water Crackers , naturella och finkrossade
  • 500 gram fläskfärs
  • 500 gram kalvfärs
  • 1 st gul lök(ar) , hackad
  • 1.5 dl parmesanost, riven
  • 1.5 dl bladpersilja , hackad
  • 2 st röd chilifrukt , urkärnade
  • 2.5 dl olivolja extravergine , Fruktig & pepprig, ex B engt Frithiofsson Hojiblanca
  • 2 krm svartpeppar från kvarn
  • 3 tsk flingsalt
  • 2 dl vitt vin , ex. Pinot Gris Réserve (nr 2899)
  • 1 st gul lök (ar)
  • 4 burk(ar) passerade tomater , god kvalitet, ex Mutti
  • 1 knippa(en) basilika
  • 3 st vitlöksklyfta (or)
  • 1 msk salt
  • 1 bit(ar) parmesanost, riven
  • 500 gram papardelle, bred bandpasta , god kvalitet, ex Zeta eller De Cecci
  • 2 l vatten

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.