Visst är det något speciellt med sista dagen på jobbet innan semestern, man går liksom bara och väntar och känner sig allmänt glad, går och väntar på att klockan ska slå slaget som betyder semester
Näringsvärde för hela paninin (med den fyllningen jag skrivit). Stek i lite kokosolja i en het stekpanna (bred ut smeten med en sked så den blir tunn, eller vicka på stekpannan fram och tillbaka)
Låt såsen sjuda lite och smaka sedan av med salt och peppar. Red av med vetemjöl eller maizena. Salta och peppra köttet och bryn det runtom i smör på hög värme
En fräsch grönsallad med plocksallad från balkongen, tomater, gurka och sharlottenlök. Denna marinad kan man ju smaksätta hur man vill med t ex honung, citron eller annat men precis så som jag gjorde blev väldans bra
Rosta i ugnen, (till en början på den lägre temperaturen tillsammans med köttet och när sedan köttet tas ut kan värmen höjas till den högre temperaturen)
Ni får mycket gärna testa min variant på rostbiffmed balsamvinäger och vitlök i kryddningen. mortla samman skalad vitlök, persilja, socker, salt och peppar till ett mos och späd med vinäger och olja
Bearnaisesås stelnar och blir mindre aptitlig om den blir kall. BEARNAISESÅS. Inspirationen kommer från Kafé deluxe i Växjö där jag beställde rostbiffmed primörsallad och dragoncrème till lunch
Låt svalna och mixa sedan allt i en mixer med äggula och vinäger och kummin. Skala lök och vitlök. Tillsätt oljan droppvis under mixning och smaka av med salt
Rostbiffen helstektes långsamt i ugnen och serverades sedan med en varm sallad och fikon. Med en rätt så tom plånbok (som jag längtar till lönen på måndag) gick jag förbi affären på vägen hem för att hitta något gott till middag
Skiva den grillade kycklingfilén tunt och toppa brödet med detta. Det går snabbt och är man inte super hungrig är det här perfekt mat när man inte orkar göra något riktigt kan jag tycka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.