I dag var det en sådan där dag då det fanns lite mer tid än vanligt över vilket brukar resultera i att det händer lite mer saker än vanligt runt omkring här hemma
"Lindas bakskola" (Tidningen Hembakat) levererar varje gång. ) Enkelt och bra recept. Jag följde Lindas tips att skära kakan i rutor innan frosingen lades på, vilket gjorde det betydligt mindre kladdigt när kakan slutligen skulle läggas på serveringsfatet
Här hemma hos oss tvättas och packas det för fullt. I morgon kommer jag vara borta större delen av kvällen, först är det möte och sen middag på restaurang, me like
Vispa ägg och socker pösigt Tillsätt smör och mjöl Värm rånjärnet Smörj in järnet inför första gräddningen Lägg en lagom klick smet i gärnet och tryck till lätt så att det flyter ut Grädda 1-1 1/2 minut ev längre beroende på vad man har för järn Rulla snabbt upp dem en pinne, jag brukar använda en kinesisk ätpinne Låt svalna innan du packar dem i en kakburk ca 20 rån
Låt bullarna svalna under en bakduk innan du packar ner dem i påsar. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt sedan mjölken och värm tills det är fingervarmt (ca 37°C)
Ta fram den form eller formar du ska använda. Välj antingen en långpanna ca 20x35 cm och klä den med bakplåtspapper eller också väljer du två runda formar med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter som du smörjer och bröar
Låt gärna vila i kylen en stund innan du packar ned/serverar dem. Här kommer det utlovade receptet på de nyttiga chokladbollarna vi hade med oss på vår utflykt till Flottsbro
Enchiladas med kyckling. Hej lillördag. Hur har starten på veckan blivit. Min har bestått av jobb för hela slaten, men idag är jag ledig och tänkte därför göra lillördag fullt ut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.