14 st äggulor 1 dl strösocker 1 dl vispgrädde 1 msk vetemjöl 100 g smör ca 0,5-1 tsk citronarom eller ca 0,5-1 st rivet skal från citron. 1100 g smör ca 0,5-1 tsk citronarom eller ca 0,5-1 st rivet skal från citron
Häll över botten och ställ in i kylen för att stelna, ½-1 timme. Har ni börjat ert planerade inför påskmiddagen eller kommer ni gå bort till dukat bord
Cirka 10-12 bitar. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en bakform cirka 20-24 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda i cirka 30-40 minuter beroende på ugn och form. 10-12 bitar
Sikta i lite i taget av mjöl blandningen i vispningen och rör om försiktigt med en slickepott till en slät smet, blanda i citronzest och häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 20-23 min. Om du inte använder ett färdigt marsipanlock, kavla ut marsipanen så den är ca 3-4 mm tunn, använd potatismjöl så den inte fastnar. 4 msk apelsinsylt eller -marmelad. Montering5 dl vispad grädde 4 msk apelsinsylt eller -marmelad 1 marsipanlock i önskad färg riven mandelmassa eller marsipan potatismjöl, till kavling
En riktigt glad påsk önskar jag er alla, med denna minst sagt färgsprakande och våriga påsktårtaMed smak av hallon, mjölkchoklad, grädde - och massvis av påskgodis - är detta en tårta som glatt välkomnas av de flesta
Separera äggulorna från vitan och spara båda. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt ett par matskedar av sockret och vispa tills vitorna är sega som till maräng
-. D. u. b. e. h. ö. v. r. T. å. t. o. n. J. a. g. ä. f. m. p. 1. 8. c. i. d. k. l. s. 3. +. ,. j. y. L. 2. E. S. 5. 0. M. (. I. ). K. F. /. V. 4. B. P. R. Ö. G. 6. 7. A. H. 9. c m. d l
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.