Schwartzwaldstårta är en av mina favoriter, enkel men ändå så god. Dessutom är det perfekt att göra om man har hasselnötter kvar efter jul och dessutom ett gäng äggvitor
Istället för enbart grädde som fyllningen i en budapestrulle har, har jag fyllt denna tårta med vaniljkräm blandat med grädde, vilket inte gör den alltför mastig och dessutom passar det väldigt bra till marängen och hallonen
Det var mycket uppskattat när jag dök upp och överraskade med den här tårtan. Tårtan består av tunga, saftiga chokladbottnar, emellan dem har jag Nutellasmörkräm och rostade hackade hasselnötter, sen jag spritsat med samma smörkräm tillsammans med en vit chokladsmörkräm
Låt svalna och bred ett lager på varje lager och avsluta med ett lager på toppen. Koka upp kakao och mjölk med hälften av sockret (1 dl) och låt svalna
Det är en tårta som är täckt med choklad och dekorerad med strössel. Tårtan består av vaniljbottnar med strössel i och eftersom tårtan var till en nybliven tonåring som gillar ljus choklad mer än mörk valde jag att göra en mjölkchokladganache för att fylla och täcka tårtan
För att göra smörkrämen så behöver du koka upp den för att den ska bli marängsmörkrämmed. Kolasmörkräm som ja toppade med mörk chokladganache för att bryta av lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.