Klassiska oxrulader blev det och det var fasligt gott som kontrast till den lätta sommarmaten. Det märks att det är sensommar och vi blir sugna på en annan typ av mat
Ingredienser Portioner. 4 1 liten gul lök smör eller margarin till stekning ca 3/4 burk ansjovisfilé (à 125 g) 2 msk hackad persilja 500 g nötfärs 1/2 tsk salt 1/2 tsk nymalen vitpeppar Sås 2 dl vatten eller vatten och vitt vin 1 dl mellangrädde 1 1/2 msk ansjovisspad 1 msk soja 1 lagerblad 4 kryddpepparkorn ca 3/4 msk majsstärkelse (Maizena) Till servering potatis eller bandpasta inlagd gurka Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Gör så här. 1. Skala moroten och löken. Skär moroten i stavar och skiva löken. 2. Lägg köttskivorna på bänken. Bred på senap och lägg en skiva bacon ovanpå
Oxrulader är en svensk klassisk husmanskost och något som vi tycker om. Man glömmer ofta bort att göra denna rätten, bara för att man tror att den är svår att göra och tar tid
Det är inspirerande att promenera i timmar längs de hala gatorna och visst är det ett och annat guldkorn som växer fram, oxsvansragu, köttsoppa, fisksoppa, oxrulader…Oxrulader
Skär köttet i 12 skivor och banka ut dem till 2-3 mm tjocklek. Salata och peppra köttet. Dela saltgurkan till 4 stavar och dela varje baconskiva en gång på längden
En otroligt trevlig tisdagsmiddag blev detta. Ruladerna. 2 gula lökar (jag som inte är nån större lökfantast nöjde mig med en och tyckte att det räckte alldeles utmärkt)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.