Lägg ut köttskivorna och krydda med salt och peppar. Fäst med en tandpetare. Prova med en tandpetare. Lyft upp det med en hålslev och lägg det i en form som täcks med aluminiumfolie för att hålla varmt
Tillsätt grädden, låt koka upp och smaka av med gelé och eventuellt lite salt och peppar. Värm ruladerna och servera dem med gräddsåsen, svartvinbärsgelé, pressad potatis och gärna lite sockerärter och blomkål
Vispa ihop grädde, porter och mjöl i en kastrull. Låt det koka upp under vispning. Tillsätt vinbärsgelé, enbär, timjan, peppar, smulad buljongtärning och soja
Ingredienser Portioner. 4 1 liten gul lök smör eller margarin till stekning ca 3/4 burk ansjovisfilé (à 125 g) 2 msk hackad persilja 500 g nötfärs 1/2 tsk salt 1/2 tsk nymalen vitpeppar Sås 2 dl vatten eller vatten och vitt vin 1 dl mellangrädde 1 1/2 msk ansjovisspad 1 msk soja 1 lagerblad 4 kryddpepparkorn ca 3/4 msk majsstärkelse (Maizena) Till servering potatis eller bandpasta inlagd gurka Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Hemma hos oss är det obligatoriskt att ha ugnsstekt potatis och vinbärsgelé till, men det går säkert lika bra med kokt potatis och lingonsylt om du föredrar det
Låt koka upp och smaka av med gelé, eventuellt lite salt och peppar. Vill du ha tjockare sås, red av med lite redningsmjöl Servera med gelé, sockerärtor och pressad potatis
Det är inspirerande att promenera i timmar längs de hala gatorna och visst är det ett och annat guldkorn som växer fram, oxsvansragu, köttsoppa, fisksoppa, oxrulader…Oxrulader
Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis. Strö över rikligt med hackad perskilja. Skär köttet i 12 skivor och banka ut dem till 2-3 mm tjocklek
Rulla ihop och fäst med en tandpetare eller knyt med ett steksnöre. När alla ruladerna är stekta häller du vatten i pannan tillsammans med fonden och rör om
Krydda späckskivorna med salt, peppar och e´pice Riche. Rulla in en späckstav (en strimla) saltgurka, lite sörfräst gul lök och en persiljekvist i varje köttskiva och fäst ihop med tandpetare eller segelgarn
Krydda späckskivorna med salt, peppar och e´pice Riche. Rulla in en späckstav (en strimla) saltgurka, lite sörfräst gul lök och en persiljekvist i varje köttskiva och fäst ihop med tandpetare eller segelgarn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.