Gör så här. Skär grytbitarna i ca 2 x 2 cm stora bitar. Skiva schalottenlöken och strimla pancettan. Hetta upp oljan i en kastrull och bryn kött, lök och pancetta några minuter
”En härlig och rustik oxgryta med öl som reder sig själv på spisen. Grönsakerna i grytan varieras beroende på vad man har hemma för tillfället” står det om denna gryta och hur läckert låter inte det
Putsa och tärna köttet i stora bitar. Bryn köttet i omgångar i smör i en gjutjärnsgryta. Ta ur köttet. Strimla bacone, klyfta lök, slanta morötter, selleri, pressa vitlök, hacka chili och riv ingefära fint och fräs i smör grytan i omgångar
Oxgryta 4 port500 g oxkött (grytbitar)2 små morötter1 lök3 vitlöksklyftorpaprikapulver4 stjälkar med timjan4 stjälkar med persilja1-2 msk balsamvinäger1 buljongtärning plus 4-5 dl vatten1 paket krossade tomater1 grön paprikasalt o pepparsmör/kokosfettBörja med att torka av köttet med hushållspapper, krydda sedan köttet med paprikapulver, se till att det kommer på alla sidor. Oxgryta 4 port
Ansa grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Fräs köttet i smör och krydda med salt och peppar. Koka ur pannan med buljongen och lägg över allt i en kastrull
Bryn svampen i en gryta, hackad i fjärdedelar, för sig. Ta upp ur grytan. Stek därefter den strimlad biff med lite grovmalen svartpeppar i lite olja tills den är klar
Skär köttet i bitar och fräs det hastigt i oljan i en stekpanna. Blanda grädde, crème fraiche, senap, tomatpuré, paprikapulver, buljong och worcestersås i en gryta
Gåslevern kan också användas som fyllning, den får puttra med lök, palsternacka och morötter i en sås av paprika och sur grädde, den kan bräseras med kalvkotletter och till och med kokas med vin i en oxgryta (Gundel tillagade den så)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.