Rostbiffen var ett mycket populärt inslag på min 35-årsbuffé. Löjligt enkelt. Det är vad det är att salta och peppra en rostbiff, trycka in en stektermometer i den, slänga in en den i ugnen på låg värme och lämna den att sköta sig själv i ett par timmar
Ställ kallt 15 min. Lägg lök, salladslök, vitlök och morot i grytan och fräs 2-3 min under omrörning. Skär köttet i 6 cm stora tärningar och skär bort synligt fett
Vankas god middag idag lördag. Idag lördag lagar vi en rostbiff med krämig potatisgratäng till det rökta räkor och chili-citronaioli att doppa räkorna i
Lägg rostbiffen i en ugnsfast form (jag använde min le creuset-gryta som vanligt) och stick in en köttermometer och låt köttet steka i 125 grader varm ugn (längst ner) tills termometern visar 62 grader. I vår ugn tar det ca 75 minuter. Sen lägger jag köttet i folie och låter den vila minst 60 minuter
Nagga skalet och ställ det kallt i 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i 200 grader i 10 minuter. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda tills fyllningen har stelnat och pajen fått fin färg (cirka 30 minuter)
Låt vila inlindad i smörpapper i minst 15 minuter. Fritera på medelhög värme i cirka 15 minuter eller tills lök-en är gyllene och frasig, rör om ibland
Skär salladslöken i bitar, blanchera haricot verts och hela, späda knippmorötter (lägg i kokande vatten i någon minut, kyl därefter ned i isvatten för att få krispiga grönsaker)
Låt fräsa med de andra grönsakerna i någon minut. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med någon minut. 40 minuter. Låt puttra under lock i minst 20 minuter, gärna mer om du har tid