Smält matfettet i en kastrull, häll i mjölk och vatten att ljummas och dra kastrullen av plattan. Smula ner jäst en en bakskål, häll på den ljumma vätskan (inte över 37C) och rör i salt
Ostpiroger med keso och halloumi. Ostpiroger med keso och halloumi. Jag bakade dessa mumsiga ostfyllda piroger för att lägga i frysen så att vi ska kunna ha med dem som matsäck när vi åker på våra små sommarutflykter
Till det gjorde vi även en god ostpirog. Ostpiroger. Semester fortsätter och vi njuter av soliga dagar. En helt fantastisk sommar bjuder Sverige på i år och det är vi så glada för
Jag gjorde goda piroger för några dagar sen med köttfärs, champinjoner och ost. Jag stekte ca 400 g färs i kokosolja, rev över en vitlöksklyfta och kryddade med salt, svartpeppar, paprikapulver och chilipulver
Frasig ostpirog4 st 4 smördegsplattor (frysta)1 dl riven Allerum Grevé75 gr Philadelphiaost, naturell1 dl hackad persilja1 ägg - uppvispatsalt och svartpepparsesamfrön till garnering Blanda den rivna osten med färskosten och krydda med persilja, salt och svartpeppar
Hacka samman margarin och mjöl. Tillsätt paprikapulver, vatten och ost. Låt degen stå kallt i 2 timmar. Koka upp grädden och rör försiktigt ner gulorna, låt det sjuda tills det tjocknar (får inte koka)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.