Krydda med tex. Idag har jag gjort lite ostchips. med grillkrydda, dill, gräslök eller vitlök. Ostchips. Jag valde att skiva skivorna själv, men det går precis lika bra med färdigskivade ostskivor
Ostchips är verkligen supergoda. El varför inte till kvällsmaten med nåt gott pålägg, eller bara äta chipsen som dom är när resten av fam äter chips, gör iordning lite chreme freich med ex vitlök och doppa i, el som ett bröd till soppan
Lunchen idag bestod av ugnsbakad lax med potatis, romröra och en supergod mangosallad till. Skulle sitta med näsan i skolböckerna hela dagen var tänkt (tenta på tisdag) med så blev det ju inte
Eftersom vi skulle äta middag på restaurang behövde jag inte plocka fram alltför mycket snacks men en röra med rom, ägg och lite annat smått och gott blev det i alla fall
Var noga med att det inte blir bränt. salsa. Blev bättre än förväntat. Utförande. riv ihop det du har hemma, i detta fall blev det 2 delar emmenthal och 1 del grana
Blanda samman Kesella, gräslök och stenbitsrom. Låt blandningen mogna i kylen i ca 1 timme. Servera som fyllning i bakad potatis eller avocado, som dressing eller dipp sås till knapriga grönsaker eller som pålägg till bröd eller kex
Igår va jag sugen på romröra/räkröra, kollade runt och sökte mejerifri variant på google men hittade bara med creme freich bas, det är ju såklart supergott men va ju tvungen att fixa ihop en mejerifri
Skär valfri ost, jag valde cheddarost i kuber och lägg på plåt med bakplåtspapper. När jag var liten kommer jag ihåg att vi ibland gjorde ostchips till helgmyset och jag har för mig att vi gjorde så här
Rör ihop ströbröd tillsammans med salt och citronpeppar och vänd sedan filéerna i det. Romröra. Romröra. Stek på medelvärme i ca 3 minuter på varje sida
och ha i lite smör, salt, riven ost och en rejäl klick medromröra. Torka dem med en kökshandduk. Förutom den goda romröran hade vi i smör, salt och riven ost i potatisen
Jag använde goudaost men det fungerar med vilken hårdost som helst. Fluffiga, peppriga ostchips. Skär skivor med en osthyvel och lägg på en plåt med bakplåtspapper (jag fick 16 bitar). Krydda med svartpeppar (eller annan krydda som föredras) grädda i 200 grader i 8-10 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.