Helgdagarna får jag lov att säga att jag brukar komma ihåg, jag är ju inte helt galen, men eftersom jag ibland jobbar en del av dem så blir det där med traditioner lite luddigt
Banan och choklad är en smakkombinationsom aldrig går fel och glassarna blir också riktigt snygga om man har i hela bananbitar och doppar dem i härlig, hemmagjord choklad
Bjud på en glass med mycket chokladsmaksom både är nyttig och god. Dessutom går de att variera i oändlighet genom att smaksätta med bär, kakao, frukt och annat gott
Enligt grundreceptet så skulle man inte göra det men det gick utmärkt och det är just det här med att använda brödformar som gör det så himla enkelt och "oklibbigt"
skivar ner en eller flera bananer och fryser dom över natten (helst) ta så mycket bana du vill ha och mixa med några tsk kakao och någon msk kokosmjölk, kvarg eller yoghurt till en bra konsistens
Kanske till o med lite för mycket av det goda, nästan lite skönt att saffransveckan närmar sig sitt slut och jag kan få baka, fotografera och skriva om annat än just saffran
Har laddat ända sedan vi var i Italien för att göra denna, en söndag med lite höstrusk (tyvärr redan höstrusk i Umeå ja…) med gott om tid och behov av matlådor hela veckan
Servera med en liten klick honung eller njut som det är. Jag tycker de här med att vara självförsörjande på något är väldigt givande både för en själv och för miljön
Den senaste kreationen blev en blandning av glass-sugenhet och viljan att göra av med ett par bruna bananer i fruktskålen, samt en halv kaka mörk choklad som på något sätt hade överlevt i köksskåpet
Häromdagenkom till och med lite snö, väldigt ovanligt här, har bara varit medom det en gång förut. Även WordPress har betett sig konstigt, så bloggandet har inte varit lika roligt som vanligt
Glass gjord på fryst banan passar bra när som. Här smaksatt med hallon & vaniljpulver. En stor eller 2 lagom portioner. Droppa i vatten och smaksätt med honung och vaniljpulver 1 fryst skivad banan
Det är höstmakrill som är så god at servera inkokt, med dillsås och potatis. Tidigare hade jag oftast stekt den, någon gång grillat, med aldrig ugnsbakat den i sås
M. i. n. y. a. f. v. o. r. t. g. e. j. ä. l. d. J. b. å. p. c. h. ,. k. m. s. u. R. E. C. P. T. 4. ö. F. 1. 2. O. é. S. &. G. Ö. K. L. V. 0. A. w. t M. d l
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.