Hej allihopa. Jag lever. Jag nästan skäms över vad lite jag har skrivit den här senaste månaden och de ser vi även på vad lite jag har bakat denna månad men jag har helt enkelt inte haft tid
smör att steka i1 röd paprika2 morötter½ purjolök1 gul lök1 vitlök2 st fiskbuljongtärningarca 1 liter vatten1 burk krossade tomater2-3 dl grädde2 dl vitt vin1 pkt saffran(+ lite extra gurkmeja för extra sting i färgen)timjanbasilikasaltgäddatigerräkor(jag hoppade över musslorna och sellerin för vi kommer inte så bra överrens)Hacka alla grönsakerna
För er som inte vet så äter jag mejerifri LCHF (med undantag för smör) i mars och oktober. Sen är det ju bröstcancer i fokus i oktober och då det är något som jag själv har genetisk risk för har jag valt just oktober
Provade göra mos på den konstiga cassavaroten jag köpte i Uppsala. Smakade lite majs om den. Men den var samtidigt trådig och konstig, så det var inte alls gott
Hon gör dessutom bullarna på rätt sätt enligt mina barn - jag gör fel, så det är ju kul. Vad är då rätt och fel - jo jag gör traditionella bullar där degen rullas och sedan skärs i bitar och läggs i bull-papper, bullarna blir ofta gigantiskt stora men goda
Nu är det säsong för pumpa, så perfekt att passa på att göra pumpasoppa för första gången. Och enligt receptet skulle man ha sötpotatis i, så då fick jag användning för den för första gången också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.