Igår fick jag hem senaste numret av Lantliv Mat och Vin. Nu skrivs det redan om julmat och nyårssupé. Och själv har jag inte ens firat att det är höst med att baka en morotskaka
Jag grillar helst på kolgrill då det är mest miljövänligt och undviker alla former av tändvätska. Jag hade ingen äggula hemma till majo och behövde få en krämigare konsistens, det fick bli brynt smör istället
Tankarna om en fusion mellan vad som är en av Sveriges kanske mest serverade lunch, skomakarlådan och en grillad bit högrev slår mig likt en rivningskula mot en dammig betongvägg
Fast i det receptet där (ingen chokladtopping där dock) föreslog man synbiotika (som alternativ till spenaten), vilket är begreppet man använder för ett kosttillskottspulver där blandningen består av probiotika - bakterier avsedda för att optimera tarmfloran/stärka immunförsvaret - och prebiotika, d
Jag har dekorerat med en av mina spännande perenna kryddörter från Norden, sötverbena - den användes förr som sötningsmedel och har toner av svarta vinbär
Rör om då och då. Chutneyn smakar bäst om den får stå och mogna ett par veckor. Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa och med en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Den här kostmodellen är mer i ropet än någonsin och mängder av kokböcker publiceras. Visst finns det några få som mår gott av att äta även på det viset, men de är i minoritet i LCHF-sammanhang
Enkla att göra, inga konstigheter alls och kombinationen av ingredienserna blir så bra. De hittade jag i en italiensk blogg och hon som skriver i den har förstås tillgång till färska valnötter från sin egen trädgård
Klockan är två på natten och jag är fortfarande vaken… Har testat att räkna får men till slut så bestämde jag mig för att det vara lika bra att gå upp för det blir nog ingen sömn inatt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.