Jag kan inte riktigt säga att jag är tillbaka på banan igen med bloggandet, för just nu har jag en tenta som flåsar mig i nacken samt att jag är mitt uppe i att reda ut min boendesituation
Det blev ett ganska mörkt bröd med en tydlig nyponsmak vilket var riktigt gott. Dags att testa ett recept på nyponbröd från utmärkta Svenska Bärboken, en mycket trevlig bok som dels beskriver alla möjliga bär som växer i trädgårdar och skogar och dels innehåller en massa recept på vad man ska använda bären till
Det blev en limpa med sirap och nypon. Jag tycker att bröd med grahamsmjöl ofta blir torrt och lite trist, men det här blev saftigt och fick en god smak
Beroende på hur mycket tid som finns att lägga på den varierar jag friskt mellan lätta bärsmoothies och tunga amerikanska brunchfrukostar med pannkakor och äggröra
Okej jag har hunnit hota med att det ICKE blir något lördagsgodis idag och att allt som ligger på golvet det dammsuger mamma upp, men förutom det så har det varit alldeles lugnt
Här kommer nu det utlovade inlägget om det matbröd jag bakade i förrgår. Vitt bröd i all ära, men jag föredrar nog lite nyttigare alternativ - även om en rostad macka eller två ibland är väldigt gott
Pensla med filmjölk eller mjölk och strö över lite linfrön. Skär degen i rutor med en vass kniv. Knåda sedan cirka 10 minuter med degblandare eller matberedare
Värm sirap med kryddor , soya och salt. Låt stå i rumstemperatur i 24 timmar med lock. Tillsätt blandningen med skållning samt blanda ner 6 dl rågsikt. Knåda till runda limpor och lägg på plåt med ca 4 ca mellanrum. Skåra med vass kniv 2 snitt per limpa
Rör nogaOm smeten känns för porös kan man tillsätta en liten skvätt extra filmjölk annars är det risk att brödet blir för torrtHäll smeten i formen och jämna till ytan med en sked, strö eventuellt över lite extra pumpakärnor men passa då noga så att det inte brännsGrädda brödet i 55 min på näst nedersta falsen i 175°C 4 dl vetemjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.