Den här vegetariska lasagnen är baserad på en härlig tomatsåsmed basilika som är fylld medsparris, aubergine, soltorkade tomater, sockerärtor, färsk spenat, paprika och salladslök
Ta upp timjankvisten och mixa tomaternamed en mixerstav och sila skyn. Koka under tiden upp vattnet med buljongtärningarna och blanchera sparrisen som delats mittitu i buljongen
Enligt orginalreceptet ska det va väldigt god rätt så försök att rosta sparrisen och använd rätt skinka så det inte blir för kraftig smak och var försiktig med salt och peppar
Till dagens lunch blev det denna krämiga maträtt. kycklingpasta med soltorkade tomater och spenat. Eftersom jag inte gillar sås som är gjord på matgrädde så gör jag min med matyoghurt och lite matgrädde
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomatmed grädde eller crême fraichè
I söndags var det dags för matlådefix igen och den här gången blev det en krämig kycklinggratäng. Alltid lika smidigt med gratänger, gör sig bra i matlådan också
Allt som är krämigt och därmed också onyttigt uppskattas av mig, hur kan det komma sig. Visst, jag kan också tycka att nyttigare tomatbaserade såser är goda, men gräddigt och krämigt slår det mesta
4 4 port ris 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja salt peppar 2 dl crème fraiche (gärna feta/tomat) 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 burk soltorkade tomater (à 200 g) 150 g sockerärter Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.