En förrätt jag minns från när jag växte upp är avokadoskal fyllda med just avokado och färskost. Jag skulle dessutom gissa att det var första gångerna jag kom i kontakt med just avokado
Fiskgryta med chili/limeaioli och nybakat bröd. Jag hade gjort en Fiskgryta, Frida hade köpt med sig ett förbaskat gott vin och Ida hade gjort en dessert som var så grymt god som jag ska försöka mig på att kopiera någon dag
Precis som det låga kaloriinnehållet gör dig gott både nu och på sikt ger även juicerna dig en boost med sitt rika innehåll på vitaminer, antioxidanter och superämnen
Förra årets som torkade på ett myggfönster framför en värmepump har en helt annan färg och storlek. Hade nog lite för hög värme när jag påbörjade torkningen av trattkantarellerna i varmluftsugnen
Det var nog inte bara kryddningen som gjorde att de blev extra bra i dag. Köttbullarna vi åt i dag var enligt vårt vanliga recept som jag oftast använder ändå berömde Leif dem jättemycket och tyckte att de var ovanligt goda
Mumsigt med nybakta bröd. Ville prova att baka något annat bröd än filmjölksbrödet som jag vanligtvis gör just för att man slipper allt va heter knådning
Det här receptet är taget från Matmagasinet nr 8-9 2012, men min yoghurtpannacotta på bilden ovan stelnade inte tillräckligt, utan blev mer som en krämig och underbar dessertyoghurt
Igår kände jag mig som skräddaren som först skulle sy ett par byxor som sen blev en skjorta som sen blev ett par handskar som sen blev en mössa som till sist blev ingenting
Efter den välförtjänta och mättande måltiden ute i det fria och väl hemkommen slår ödets nyck emot mig med all sin kraft, som för att bevisa sin styrka i att vara skogens kung och inte rädd för något trotsar en ung älgtjur alla sina sinnens förstånd och smaskar i sig några björkskott intill vår gårdsinfart
I helgen bestämde jag mig för att göra ett nytt försök. Blev inte så bra för det vart väldigt torrt och smakade mest som pepparkakor och har inte bakat vörtbröd sedan dess
När det var dags för ugnen, hällde jag över vispgrädde som jag blandat med dragon, basilika, fransk senap, salt, svartpeppar, Café de Pariskryddor och riven ost
Barnen var hungriga och åt som små hästar (ponnyer. Det känns uppfriskande för mig, som inte riktigt gillar de stora kedjornas dominans av egna varumärken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.