Såklart tillbringar jag en hel del tid i köket under de här månaderna, bakar och lagar mat, inte så konstigt kanske, för det finns nästan inget mysigare än att tända massor av ljus, sätta på en panna kaffe och njuta av en smarrig kaka när mörkret faller utanför fönstret, myspys på högsta nivå liksom
Dulce de leche-fondant eller kolafondant som den blivit döpt till härhemma. Detta är ett väl beprövat recept som jag tänkte "damma av" och lyfta fram igen här på bloggen, nämligen Dulce de leche-fondant
för det här med asiatisk mat är nog en av mina favoriter. Häromdagen fick jag frågan i en intervju, och jag kom fram till att jag inte kunde säga något särskilt kök, men mitt hjärta klappar nog ändå lite extra för Italiensk mat kom jag fram till Vilket av världens kök tycker ni bäst om
Jag har haft mycket jobb på sistone, vilket är kul men de sorgliga middagar som blir till efter att jag jobblagat mat en hel dag är icke värda att blogga om
Men nu är det hög tid att väcka liv i receptet igen, för det här är ju faktiskt gott. Den här gången förvandlades förrätten till uppskattad mingelmat istället
Glatt och positivt är det i det lilla hushållet ikväll som ni märker, men sen är det ju också både fredag, vår, soligt, hela helgen kvar och en bit kaka här
Eftersom att havregrynen suger upp vätskan kan det behövas mer vätska när smeten har stått ett tag. Börja med att mäta upp havregrynen och mixa med en stavmixer eller matbereda tills havregrynen blivit till mjöl (dvs havremjöl)
Fiskgryta med chili/limeaioli och nybakat bröd. Receptet på brödet hittar du här. Jag hade gjort en Fiskgryta, Frida hade köpt med sig ett förbaskat gott vin och Ida hade gjort en dessert som var så grymt god som jag ska försöka mig på att kopiera någon dag
Härliga smaker som absolut skulle passa bra till ett fyllig glas rödtjut. Eftersom jag dessutom tog tillfället att bege mig ut på en löprunda när jag kom hem från jobbet, var det ju helt perfekt att bara slänga in formen i ugnen och grädda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.