Jag gjorde även miniminicups, vuxencakepops, dumlekakor och (tar ett djupt andetag) Chocolate chip cheesecake fudge mudcake (andas ut)… Det är nog det krångligaste namn på en kaka jag hört
Det är min duktiga man som har fixat. Vad tycker ni om det nya utseendet. Jag har inte så mycket intresse av det så verkligen kanon att han fixade det åt mig
Den första blev ju inte helt lyckad, gjorde en ny omgång igår och nu blev det perfekt, blev som fudge skall vara, står inget i receptet hur länge den skall koka men jag kokade den till 116 grader. 10 bitar skumgodis (t ex skumtomtar, sockerbitar,. 2 dl socker. 10 bitar skumgodis (t ex skumtomtar, sockerbitar,
Häromdagen fick jag frågan i en intervju, och jag kom fram till att jag inte kunde säga något särskilt kök, men mitt hjärta klappar nog ändå lite extra för Italiensk mat kom jag fram till Vilket av världens kök tycker ni bäst om
Mixa ihop alla ingredienser till en jämn smet, låt stå en stund och grädda sedan våfflorna. Gjorde en ny laddning våfflor till frysen häromdagen, perfekt att ta fram och rosta på morgonen
Tror jag ska inviga mina turskidor oxå och ge mig ut på en rejäl runda. 4 cl vodka2 cl vaniljsockerlag *3 cl färskpressad citron4 cl äppeljuice1 klyfta citron1 tsk socker1 tsk kanel. 1/2 vaniljstång, urskrapad+stjälk. 1/2 vaniljstång, urskrapad+stjälk
ex över kylskåpet. En surdeg som har mycket liv i sig kan dock stå i två veckor utan att man behöver greja med den,För att det inte ska bli alltför mycket surdegsgrund så kan det vara lämpligt att hälla av bort en del innan du friskar upp den på nytt
Där finns både indiska och marockanska recept som jag blir nyfiken att prova. Kyckling med rosmarin- och parmesansås4 portioner4 kycklingfiléer1 msk olja1 msk smör1 krm svartpeppar1 dl vispgrädde1/2 dl vatten1 1/2 dl crème fraiche1 dl riven parmesanost2 tsk torkad rosmarinRostad potatis. 8-10 potatisar1/2 msk flingsalt1 msk oljaSätt ugnen på 250 grader. Rosta potatisen i ugnen i ca 20 minuter. 1/2 msk flingsalt
Idag blev det nyttglassexperiment och jag är nästan ännu mer nöjd än förra gången. 1/2 vaniljstång. 2-3 tsk vaniljsocker. Tillsätt även 2-3 tsk vaniljsocker (smaka av). 1/2 vaniljstång. 2-3 tsk vaniljsocker
De bjöd på en laxrätt, som blev en ny favorit. Snart halvvägs in i en ny vecka, och här på Västkusten har sommaren försvunnit för att visa en kyligare sida
Gjorde en ny omgång päronmarmelad i förra veckan, som jag skulle ha till en av tårtorna som jag bestämt att göra till Syrrans 18-årskalas som jag var hemma i Tidaholm och firade i helgen som var. 5 Ekologiska medelstora päronknappt 1/2 dl vatten11/2 dl Råsocker1/2 VaniljstångSkala och kärna ur päronen och dela i mindre bitar. 1/2 dl vatten. 11/2 dl Rå. 1/2 Vaniljstång
Så då var det dags för ett nytt år igen. Nytt år nya möjligheter, alltid lika inspirerande. Menar nu inte som ett nyårslöfte utan mer att utmana sig själv och tillföra något nytt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.