20 grader
redan på morgonkvisten. Det är verkligen kontraster, och man hinner lätt anpassa sig efter de här varmare klimatet. Men vi får hålla tummarna för att detta bara är ett litet gästspel av kylig luft I helgen var vi ju bjudna på konfirmation hos Julia, och det var minst sagt svettigt i en fullsatt kyrka! Men vad gjorde det när man efteråt kunde njuta av trevliga människor och fantastiskt god mat på altanen... De bjöd på en laxrätt, som blev en ny favorit! Den var så god så jag vet inte vad! Detta är verkligen ett hett tips, för kommande sommardagar, där det endast behövs en god sås och färsk potatis till. Perfekt rätt att bjuda på och som man lätt kan förbereda dagen innan.
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Laxen tillagas enkelt i ugnen med ett täcke av västerbottensost, hur gott som helst. Servera med kokt potatis, pressad, mos eller pommes duchesse och grönsaker
Pressa ur vattnet från spenaten och stek ihop med löken, smula över fiskbuljong. (Red med lite maizena om såsen bli för tunn)Lägg i laxen och spenatblandningen och låt småputtra i ca tio min tills laxen blivit helt klar
Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft. Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad
Blanda ner dillen och smaka av med kryddorna. Servera med sallad. Lax i citron- och hummersås med kräftstjärtar, ca 4 portioner. Lax i citron- och hummersås med kräftstjärtar, ca 4 portioner
Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnsform. Blanda olja, citronsaft, salt och peppar och pensla laxen med blandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.