Wow...ny favvo med lax!
Gourmetmorsan
Gourmetmorsan
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 20 grader redan på morgonkvisten. Det är verkligen kontraster, och man hinner lätt anpassa sig efter de här varmare klimatet. Men vi får hålla tummarna för att detta bara är ett litet gästspel av kylig luft I helgen var vi ju bjudna på konfirmation hos Julia, och det var minst sagt svettigt i en fullsatt kyrka! Men vad gjorde det när man efteråt kunde njuta av trevliga människor och fantastiskt god mat på altanen... De bjöd på en laxrätt, som blev en ny favorit! Den var så god så jag vet inte vad! Detta är verkligen ett hett tips, för kommande sommardagar, där det endast behövs en god sås och färsk potatis till. Perfekt rätt att bjuda på och som man lätt kan förbereda dagen innan.
  • 8-10 personer
  • 1,5 kg benfri laxfilé/laxsida
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 lime
  • 1,5 dl finriven parmesanost
  • 1,5 dl finhackade blandade örter
  • 1 msk flytande honung
  • 0,5 msk salt
  • 1 kg oskalade räkor
  • 3 msk finhackad dill
  • Evas goda romsås
  • 6 personer 5 dl creme fraiche
  • 1/2-3/4 tub citronmajonäs
  • 1 burk stenbitsrom
  • Hackad dill
  • Salt och peppar
  •  
  • Gör så här
  • Blanda samman alla ingredienser. Ställ kallt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.